Prefabrik Pazarı Yükseliyor Uzman Arayışı Sürüyor

2018-07-18

Tercih alanları artan prefabrik yapı modellerinin seçenekleri de çoğalmaya başladı. Yaşam alanlarının her köşesine uygun modelleri ile kullanımı yaygınlaşan prefabrik yapıların mutlaka uzmanların prefabrik yapıların üretimi, montajı ve taşınma süreçleriyle ilgilenmesi gerekiyor.  Prefabrik piyasasının bu denli hızlı yükselişinin karşısında bu alanda uzmanlaşmış kalifiye personel bulmakta firmalar zorlanıyor.

 

 

Firmalar, kendini geliştirmek isteyenler bu konuda neler yapabilir?

 

·         Gerekli mesleki eğitim alınabilecek kurumlar

Prefabrik yapı piyasasına talep yükseldikçe üretici firma sayısı da fazlalaştı. Rakipleri çoğalan firmalar da en hızlı çözümü, en kaliteli ürünlerle sunmaya çalışır oldu. Ancak bu talebe yetişecek iş gücünün de olması gerekiyor. İş gücünde yetersiz kalınması durumunda konusunda uzman olmayanların da sektörde yer edinebilmesine kapı aralanmaktadır.

 

·         Uzman olunması neden gerekli?

Yapıların kalitesi, insan hayatı ve gündelik yaşam için önemlidir. Her şeyden önce aileler ev satın alırken bile ilk merak ettikleri konu yapının dayanıklılığı olmaktadır. Bu sebeple, prefabrik yapıların üretim süreçlerinin mutlaka uzman olunması gereklidir. Ayrıca, uzman elinden çıkan prefabrik yapıların kullanım ömürleri çok uzun olabiliyor, montajında ise çok daha kaliteli bir iş çıkabiliyor.

 

·         Sektörden beklenti nedir?

Firma bazında eğitimler verilebilmektedir. Uzmanlaşmış kadrolar sayesinde bu alanda kendini geliştirmek isteyen personeline belirli aralıklarla eğitim aldıran firmalar böylelikle hem kendi bünyesindeki personellerinin kalifiye gücünü artırmış hem de rakiplerine kıyasla daha fazla itibara sahip olacak.

 

·         Prefabrik piyasasında gelecek var mı?

Bu alanda ülkemizde yeni yeni bu kadar atılım yapmaya başladı. Daha önceleri sadece acil durum barınmalarında ya da şantiyelerde kullanılan prefabrik yapılar günümüzde çok daha farkı bir notaya gelmiş durumunda. Lüks konutlardan sosyal alanlara ait onlarca çeşit prefabrik yapıyla gün içerisinde karşılaşmanız oldukça olası.

 

·         Türk firmalarının dünya devleriyle yarışıyor

Prefabrik üretimi alanındaki Türk markaları dünyaya açılmış durumunda. Üretimlerini dünyanın dört bir yanına ihracatını gerçekleştiren firmaların sadece Türkiye sınırlarında değil ayrıca yurt dışında da kalifiyeli iş gücüne oldukça ihtiyaç duymaya başladı bile.  Bu kapsamda devamlı gelişen pazar, her geçen sene yeni fırsatlarını sunmaya devam edecektir.

 

HABERLERE GERİ DÖN